Πολιτική Επιστροφών

Επιστροφές προϊόντων / Dead On Arrival (DOA)

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Grecoplus.gr εντός 7 ημερών από την παραλαβή (DOA 7 ημερών) και να ζητήσετε αντικατάσταση αυτών στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Παραλαβή λανθασμένων προϊόντων (άλλα προϊόντα από αυτά που προσθέσατε και αγοράσατε στο καλάθι αγορών της παραγγελίας)
 • Προϊόντα με αισθητικά προβλήματα
 • Ελαττωματικά προϊόντα κατά την πρώτη χρήση

Στην περίπτωση κατεστραμμένης συσκευασίας, ο πελάτης οφείλει να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής και να ζητήσει την αντικατάστασή του, κατόπιν συνεννόησης με την επιχείρηση μας. Ο Πελάτης είναι εξολοκλήρου υπεύθυνος για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο της παραγγελίας του κατά την παραλαβή, καθώς μετά την υπογραφή στον μεταφορέα η επιχείρηση μας δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε φθορά. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, παρακαλούμε όπως έρθετε σε άμεση επικοινωνία μαζί μας πριν υπογράψετε το σχετικό παραστατικό της μεταφορικής εταιρείας.

Στην περίπτωση που το προϊόν επιστραφεί στην έδρα μας από τον πελάτη και δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στο προϊόν, ο πελάτης επιβαρύνεται τα έξοδα μεταφοράς που προέκυψαν από την μεταφορά του / επιστροφή του.

Εάν λάβετε προϊόν / προϊόντα τα οποία έχουν διαφορές σε σχέση με τα αναγραφόμενα στοιχεία στην περιγραφή αυτών κατά την αγορά στην ιστοσελίδα μας, θα πρέπει να ενημερώσετε την επιχείρηση Grecoplus.gr πριν από τη χρήση του.

Σε διαφορετική περίπτωση, η επιχείρηση Grecoplus.gr εταιρία έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του.

Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εάν δεν επιθυμείτε την αντικατάσταση του προϊόντος, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα επιστραφεί μόνο η αξία του προϊόντος – και όχι οποιαδήποτε έξοδα προέκυψαν για την αρχική μεταφορά και παράδοση του προϊόντος στην διεύθυνση που έχει οριστεί από εσάς.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματος αιτιολογημένα να αρνηθεί την εκτέλεση παραγγελίας/πώλησης και του δικαιώματος να εκτελέσει την παραγγελία με επιφύλαξη προκαταβολής του συνολικού τιμήματος πριν την αποστολή της παραγγελίας.

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Έχετε το δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων λόγω αλλαγής γνώμης και να ζητήσετε την πίστωση ή την επιστροφή χρημάτων μέσα σε διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του δέματος σας.

Προϋποθέσεις για το δικαίωμα υπαναχώρησης :

 • Τα προς επιστροφή προϊόντα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και να είναι στην αρχική τους συσκευασία και σε αρίστη κατάσταση. Οποιαδήποτε χρήση των παραδοθέντων προϊόντων πέραν της απαραίτητης για την επιθεώρησή τους κατά την παράδοση, ακυρώνει το δικαίωμά σας για επιστροφή.
 • Για να γίνει δεκτή επιστροφή του προϊόντος θα πρέπει να επιδεικνύεται το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο) από το πρόσωπο που αρχικά αγόρασε το προϊόν και του οποίου τα στοιχεία αποτυπώνονται στο παραστατικό αγοράς.
 • Ο πελάτης οφείλει να παραδώσει το προϊόν στην έδρα της επιχείρηση Grecoplus.gr αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Η εταιρία δεν αναλαμβάνει έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή του προϊόντος.
 • Κάθε προϊόν που επιστρέφεται θα πρέπει να περάσει πρώτα από τεχνικό έλεγχο, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
 • Ο πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει την εταιρεία αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης. Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας ή και λειτουργίας των προϊόντων η αξία τους αυτομάτως μειώνεται καθώς το προϊόν χαρακτηρίζεται ως μεταχειρισμένο και ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει την εταιρεία για την μείωση της αξίας του προϊόντος.
 • Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 14 ημερών τότε η εταιρεία μας δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάσταση προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής για αντικατάσταση δεν δύναται να παραταθεί πέραν των 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής.
 • Δεν επιστρέφονται δαπάνες παράδοσης και ο πελάτης πρέπει να αναλάβει τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων. Σε περίπτωση προϊόντων με Δωρεάν μεταφορικά το πόσο που θα αφαιρείται είναι ανάλογο του βάρους του προϊόντος.
 • Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί αποκλειστικά στην έδρα της επιχείρησης Grecoplus.gr, με αποκλειστική ευθύνη του πελάτη, έξοδα και courier της επιλογής του πελάτη.

Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης

Δεν μπορούν να επιστραφούν προϊόντα χωρίς την αρχική τους συσκευασία ή με παραβιασμένη συσκευασία, μεταχειρισμένα, χρησιμοποιημένα ή κατεστραμμένα ενώ η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση ακόμη και για αχρησιμοποίητα προϊόντα εφόσον επιστρέφονται καταπονημένα, ελλιπή ή με φθορές. Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, δεν επιτρέπεται η επικόλληση ετικετών και ταινιών συσκευασίας επάνω στο κουτί συσκευασίας. Αν τα επιστρεφόμενα κουτιά των προϊόντων έχουν υποστεί ζημία, η επιστροφή δεν γίνεται δεκτή.

Από το δικαίωμα υπαναχώρησης εξαιρούνται προϊόντα ένδυσης (εσώρουχα, κορσέδες, κάλτσες, καλσόν κλπ), καθώς και λευκά είδη (μαξιλάρια, πετσέτες, σεντόνια, παπλωματοθήκες). Επιπλέον είδη προσωπικής φροντίδας & υγιεινής όπως ξυριστικές, κουρευτικές, αποτριχωτικές μηχανές, συσκευές καθαρισμού ή περιποίησης προσώπου και σώματος, κρέμες, καλλυντικά, αρώματα, σκουλαρίκια, συσκευές μασάζ, ζώνες αδυνατίσματος, ακουστικά κλπ., καθώς και τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια, εφόσον αποσφραγιστούν ή χρησιμοποιηθούν, για καθαρά υγειονομικούς λόγους.

Δεν δικαιούσθε υπαναχώρηση στην περίπτωση προμήθειας ψηφιακού περιεχομένου (λογισμικό) μη παρεχόμενου πάνω σε υλικό μέσο.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής, θα πρέπει να ενημερώσετε γραπτώς την επιχείρηση Grecoplus.gr στο email info@grecoplus.gr και να κάνετε γνωστό το αίτημα σας για υπαναχώρηση.

Επιστροφές εντός εγγύησης

Όλα μας τα προϊόντα έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας 24 μηνών. Εξαιρούνται οι μπαταρίες που περιέχονται στα προϊόντα οι οποίες δεν έχουν εγγύηση.

Η εγγύηση δεν καλύπτει προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση.

Σε πολλά από τα προϊόντα μας μπορεί να αναφέρεται ο όρος επαγγελματικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση.

Έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις τα προϊόντα που παρουσιάζουν κάποιο λειτουργικό πρόβλημα και να ζητήσεις την επισκευή τους.

Θα πρέπει να κάνεις γνωστό στην επιχείρηση Grecoplus.gr το αίτημα σας για χρήση της εγγύησης του προϊόντος γραπτώς, αποστέλλοντας email στο info@grecoplus.gr, έχοντας συμπληρώσει την φόρμα επιστροφής που θα βρεις ΕΔΩ .

Ιδανικά θα πρέπει να συμπεριλάβετε φωτογραφίες ή βίντεο που να απεικονίζουν το πρόβλημα και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να αναφέρετε ξεκάθαρα και αναλυτικά το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η εταιρία θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για να λυθεί το πρόβλημα.

Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί αποκλειστικά στην έδρα μας, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, έξοδα και courier της επιλογής σας.

Η επιστροφή του προϊόντος μπορεί να γίνει επίσης τις εργάσιμες ώρες και ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή 9-6) στην έδρα της εταιρίας.

Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη και εισπράττονται με την διαδικασία αντικαταβολής.

Όροι και προϋποθέσεις για την Επιστροφή εντός Εγγύησης

 • Το προϊόν να είναι εντός εγγύησης.
 • Το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί με τρόπο που παραβιάζει τους όρους εγγύησης του κατασκευαστή.
 • Το προϊόν θα πρέπει να είναι απολύτως καθαρό από κάθε προηγούμενη χρήση, διαφορετικά η Εταιρία έχει δεν θα το παραλάβει για έλεγχο.
 • Το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ).
 • Το προϊόν δεν πρέπει να  έχει υποστεί επέμβαση από μη εξουσιοδοτημένο άτομο.
 • Η βλάβη δεν πρέπει να προέρχεται από ατύχημα, κακή συνδεσμολογία, πτώση, έκθεση σε ακραία επίπεδα θερμοκρασίας, υγρασίας, κραδασμού ή ρίψης υγρών. Επίσης δεν καλύπτεται από εγγύηση κανένα είδος σπασίματος της συσκευής από την στιγμή που έχει χρησιμοποιηθεί.

Εάν το προϊόν που επέστρεψες δεν μπορεί να επισκευαστεί, τότε θα λάβετε ένα νέο ίδιο (ή αντίστοιχο σε περίπτωση έλλειψης του αρχικού), με έξοδα της επιχείρησης Grecoplus.gr. Σε περίπτωση αδυναμίας αποστολής κάποιου αντίστοιχου προϊόντος, μπορείς να ζητήσετε πίστωση του λογαριασμού σας για μελλοντική αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας ή επιστροφή χρημάτων.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι για τα προϊόντα που ελέγχονται από το Service (ανεξαρτήτου εγγύησης) και δεν παρουσιάζουν το αναφερόμενο πρόβλημα, υπάρχει χρέωση «Μη διαπίστωση προβλήματος» 15 ευρώ + Φ.Π.Α., για την κάλυψη του διαχειριστικού κόστους, και τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν εξολοκλήρου τον πελάτη.

Ο χρόνος ελέγχου και επισκευής των προϊόντων ορίζεται σε 10-15 ημέρες. Εάν χρειαστεί η μεταφορά του προϊόντος στον κατασκευαστή, ή χρειαστούν ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, ο χρόνος μπορεί να διαμορφωθεί σε έως και 40 εργάσιμες ημέρες. Οι χρόνοι ποικίλουν ανάλογα με την χρονική περίοδο και το φόρτο εργασίας.

Επιστροφές χρημάτων

Σε περίπτωση που έχετε αιτηθεί επιστροφή χρημάτων, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι:

 • Η επιστροφή χρημάτων θα γίνει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αρχική αγορά των προϊόντων της παραγγελίας σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.grecoplus.gr
 • Δεν επιστρέφονται οποιαδήποτε έξοδα προέκυψαν για την παράδοση του δέματος σε εσάς (μεταφορικά έξοδα, έξοδα αντικαταβολής).
 • Εάν η επιστροφή χρημάτων γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό εκτός Alpha Bank τότε τα έξοδα της μεταφοράς των χρημάτων επιβαρύνουν τον πελάτη.